Sursa foto: pixabay.com

In urma cu un an am mers la banca si am solicitat scurtarea perioadei creditului. Angajatii bancii au fost atat de surprinsi, incat am inteles ca nu este o practica des intalnita, si prin urmare nu exista o procedura clara pentru un pas atat de firesc si de simplu. In timp am invatat ca doar 1% dintre romanii care au credite ipotecare reusesc sa le inchida mai devreme decat data scadenta initiala. Daca iti doresti sa fii printre cei care achita un credit imobiliar mai devreme de 30 de ani, iata cum te putem ajuta.

Creditul ipotecar – un obiectiv realist

Odata cu achizitia unei locuinte noi, multi suntem surprinsi de avalansa de cheltuieli asociate. De la o renovare simpla, la achizitia de electrocasnice, mobilier si decoratiuni care sa faca mai placuta noua locatie. De aceea recomandarea noastra este sa priviti realist toate datoriile pe care le-ati facut in acest timp, fie ele carduri de credit, imprumuturi de uz personal sau imprumuturi la familie. Incepeti pas cu pas achitarea acestora si eliminati-le pe rand, incepand de la cel mai scump credit.

Metoda celor 3 pasi pentru achitarea creditului ipotecar in avans

Daca ati facut deja un inventar al datoriilor pe care le aveti in prezent, fie ele la banci sau institutii bancare si prieteni, sunteti pe drumul cel bun.

Pasul 1: Stabiliti un fond de urgenta

Asigurati-va ca aveti un fond de urgenta. Rolul acestuia este sa acopere acele situatii inevitabile, cum ar fi o teava sparta sau o invitatie spontana la o cununie, pe care nu le puteti evita. Recomandarea noastra este ca fondul de urgenta sa fie undeva intre 1000 de lei si echivalentul a trei salarii lunare.

Pasul 2: Stabiliti care din datoriile curente este cea mai scumpa

Nu toate creditele sunt egale: unele sunt mai scumpe, au termeni si dobanzi mai scumpe decat celelalte. Recomandarea noastra este sa incepeti plata creditelor in avans de la cel mai scump, si apoi sa avansati incet incet catre cele mai ieftine.

Pasul 3: Lichidati cel mai scump credit, si apoi ocupati-va de urmatorul

Daca ati facut deja pasul 1 si 2, la pasul 3 va veti simti confortabil. Veti avea deja mai putine rate, mai putine griji, si veti sti deja cum sa platiti repede, usor si eficient restul de datorie.

Indiferent de metoda aleasa, important este sa pastrati frecventa platilor si sa fiti perseverenti. Pasii mici si constanti, precum si perseverenta sunt cheia succesului. Nu va culcati pe o ureche. Pastrati-va curiozitatea si fiti cat mai informati referitor la metodele de plata rapida si eficienta disponibile pe piata la momentul cand desfasurati acest proces. Voi ce metode de plata a creditului in avans ati icnercat?Bani in plusfeaturedEdit”Managementul creditelor”

Post navigation

 Cursuri de finante personaleEconomisirea in salturi

Leave a Reply

Logged in as adminLog out?

Comment Search for: Search

Recent Posts

Archives

Categories