economisim-bani-extra

Cele mai populare metode de economisire

Din experieta noastra, cea mai sigura metoda sa economisim este “plateste-te pe tine primul”. A nu se confunda cu “ma rasfat, mi-au tot ce vreau”. Am scris mai multe despre asta pe site.  

Cat ar trebui sa economisim?

Recomandarea specialistilor este undeva intre 5 si 30% din salariul familiei. In realitate,orice suma, mica sau mare, este utila in cresterea economiilor. Studiile de specialitate spun ca daca economisim 10% din cat castigam calitatea vietii noastre nu are de suferit. Practic, economisim fara sa simtim.

Cand economisim?

Cand iau salariul sau vad ce ramane din salariu? Experienta noastra spune ca imediat ce luam salariul este mai simplu sa economisim. In primul rand avem o suma mai mare din care sa luam, si ce e pus deoparte ramane deoparte. In plus banii care nu se vad se uita: daca nu avem banii in cont, cum am putea sa-i cheltuim?

Cum economisim?

Orice metoda este buna, atat timp cat sunteti perseverent si continuati in ciuda surprizelor inevitabile din fiecare luna. Cele mai populare metode sunt direct debit, un cont la alta banca si schimbul valutar.

ultimul articol blog baniextra.com

Cele mai populare metode de gestionare credite

Plata la salariu 

Plata la salariu este cea mai eficienta metoda de economisire, daca sunteti perseverenti. Alegeti o suma constanta cu care contribuiti lunar la micsorarea creditului ipotecar sau credit de nevoi personale.

Cat economisim astfel?

Sigur, lucrurile difera de la caz la caz si e nevoie de calcule exacte pentru a da o cifra exacta. In exemplele intalnite de noi, sumele economisite au ajuns pana la 10.000 lei.

Plata credit anticipat la primirea unei prime / mostenire/ bonus salarial 

Plata la prima / mostenire/ bonus financiar este o metoda populara in randul clientilor nostri. Desi nu este folosita atat de des precum plata la salariu, metoda de plata anticipata la prima/mostenire/bonus salarial aduce beneficii incontestabile.

Daca ti-au placut articolele noastre si vrei sa tinem legatura, vino alaturi de noi pe pagina de Facebook sau pe Instagram.

Bani Extra este o agentie de consultanta pentru finante personale si cursuri pentru companii. Contacteaza-ne pentru consultanta pentru finante personale, consultanta de economisire si buget personal pentru studenti si familii, cursuri  de finante personale pentru companii.

Te-ar putea interesa si:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *