baniextra, bani, card, economisim
Sursa foto: pixabay.com

Cardul de credit pare adeseori solutia tuturor problemelor noastre. Atat in jurul nostru, dar si in activitatea in cadrul bancii am intalnit nenumarate persoane care intampina dificultati si surprize neplacute atunci cand utilizeaza cardul de credit. Vino alaturi de noi ca sa intelegi ce sa faci si ce sa nu faci cu un card de credit, de ce nu e bine sa cumperi electrocasnice cu cardul oferit de comercianti, si ce alternative mai avantajoase sunt disponibile in acest moment pe piata.

Nu imprumuta cardul de credit familiei si prietenilor

De prea multe ori intalnim cazuri de persoane care au rate mai mari decat pot suporta pentru ca au imprumutat cardul de cumparaturi famillilor si prietenilor.

Plateste ratele la timp, si plateste ceva in plus

O rata neplatita, oricat de mica, poate avea consecinte neplacute pe termen lung. Odata cu trecerea a 30 de zile dupa data scadenta a unei plati, sunteti raportat automat la biroul de credite si veti intampina probleme in a accesa un credit in urmatorii 5 ani. Mai mult, daca sunteti casatorit si apareti ca rau platnic, acelasi statut se aloca din oficiu si partenerului dumneavoastra de viata, facand imposibila posibilitatea familiei de a accesa un credit bancar. Ramane desigur alternativa institutiilor financiare nebancare. Tineti insa cont ca aceste organisme nu sunt reglementate de banca nationala, si au deci termeni si conditii mult dezavantajoase conditiilor impuse de o banca, pentru ca aceasta se supune reglementarilor bancare oficiale.

Nu scoate cash de pe cardul de credit

Daca nu stiati, dobanda cardului de credit este de 24%, mult peste orice alt credit disponibil pe piata. Cardul de credit este andit special pentru plata la comercianti, unde este cu adevarat avantajos pentru tine. Daca insa il folositi pentru a scoate bani cash vei avea surpriza unor dobanzi majorate nejustificate, care se aplica incepand cu ziua cand ati scos banii.

Cardul de credit este un instrument util in anumite situatii. Informati-va si folositi constient aceasta metoda de plata pentru a evita surprizele neplacute.