consultanta-finante-personale

Vi s-a intamplat sa intaniti persoane senine, linistite, care se descurca usor cu ratele la credit imobiliar sau card de credit? Raspunsul e simplu: cand e vorba de finante personale avem personalitati financiare diferite.


Din experienta noastra de consilieri financiari, personalitatea fiecarui client este esentiala pentru o viata de calitate, urmata apoi de nivelul veniturilor si de stilul de viata. Care dintre cele 6 personalitati financiare ti se potriveste?


Cheltuitorul sociabil

Personalitate financiara intalnita adesea in randul domnilor, cheltuitorul sociabil se simte admirat, popular si iubit atunci cand isi manifesta generozitatea. Acest tip de personalitate financiara este usor de recunoscut pentru ca deseori se ofera sa plateasca pranzul sau cina pentru toata lumea de la masa. Cheltuitorul este extrem de interesat de lucruri mai putin esentiale. Printre acestea sunt apartenenta la cluburi exclusiviste – restaurante, sali de sport – precum si abonamente de TV, telefonie si date extrem de generoase pe care nu le utilizeaza.


Recomandarea noastra
Daca esti un cheltuitor, e important sa stii ca a cheltui nu este esential pentru a impresiona persoanele dragi. Incearca in schimb sa oferi experiente. Citeste o poveste pentru cei mici, iesi cu familia la un picnic sau invita-ti prietenii la cina si gateste pentru ei. Asigura-ti viitorul si programeaza o discutie cu un consilier financiar, pentru a stabili masuri simple pentru a-ti asigura locuinta, pensia si sanatatea.

Generosul

Generosul este de cele mai multe ori o doamna. Shoppingul te face fericit/a? Cumperi frecvent cadouri celor dragi? Depasesti bugetul la Crăciun si aniversari? Cei care cheltuie excesiv pot folosi in mod inconstient banii ca simbol pentru dragoste si afectiune. Generosul este persoana care se simte iubita si acceptata atunci cand ofera cadouri si face surprize celor dragi. Usor de identificat, generosul are pungi de cadouri si haine ascunse prin toata casa. 


Recomandarea noastra
Ca urmare a deselor cumparaturi, Generosul are rate la institutii financiare dintre cele mai diverse. Mai mult, nimeni din anturaj nu stie cu exactitate toate datoriile unui Generos.

Daca va faceti griji legate de datorii si rate, recomandarea noastra este sa vorbiti cu cineva apropiat despre acestea, si sa faceti impreuna un plan realist sa acoperiti datoriile in mod sistematic.

ultimul articol blog baniextra.com


Ministrul economiei

Personalitate financiara reticenta la risc, Ministrul economiei este obsedat sa stie exact cati bani are in cont sau in portofel. Stie cu exactitate cat costa abonamentele la utilitati si se informeaza atent ce oferte sunt disponibile pe piata. Cand apare o oferta mai atragatoare este gata sa schimbe furnizorul. 

Ministrul economiei se pricepe la finante si impataseste cu placere aceste informatii celor din jur. Pentru ca iubeste sa detina controlul in viata, schimbarile majore si imprevizibile sunt o provocare care il gaseste securizat de cele mai multe ori.

Recomandarea noastra
Ia o pauza si evalueaza situatia ta curenta. Apeleaza la un consilier financiar pentru a asigura  cea mai buna solutie pentru obiectivele tale pe termen lung: pensii, investitii sau asigurari.

Somnorosul 

Activitatea favorita a Somnorosului este sa ignore facturile, pretinzand ca acestea nu exista. Starea de spirit constanta este teama de a nu lua decizii gresite. Astfel Somnorosul baga capul in nisip si isi continua viata in negare. Fara facturi nu poti avea probleme, nu-i asa?  Somnorosul prefera sa delege urata sarcina de a plati facturi. De cele mai multe ori, o persoana apropiata se ocupa de plata utilitatilor.

Somnorosul este cel caruia sistemul national de pensii i se potriveste manusa: pensia se plateste automat din salariu, grijile sunt amanate pentru urmatoarele decenii. Daca Somnorosul a ales serviciile unui consilier financiar in urma cu ceva vreme, este foarte probabil sa fi uitat sa il viziteze vreme de luni sau chiar ani.


Recomandarea noastra
Daca ai ales un consilier financiar cu ceva vreme in urma, ia legatura cu el si cere sa fii informat regulat in legatura cu performanta investitiilor tale. Incearca sa descoperi ce cheltuieli lunare are locuinta ta, pas cu pas. Vei putea astfel sa iei decizii informate legate de banii tai, si poti imbunatati calitatea vietii tale.


Trezorierul

Personalitate financiara extrem de reticenta la risc, trezorierul este un econom compulsiv. Pastreaza banii si se fereste de investitii sau de a-i oferi imprumut, intrucat implica o oarecare doza de risc. Trezorierul are o nevoie sporita de siguranta si o adversiune puternica fata de schimbare. Prefera sa stranga bani in orice circumstante, chiar si atunci cand ar fi bine sa cheltuie.


Recomandarea noastra
Apeleaza la un consilier financiar care sa te ajute sa investesti la un nivel de risc adaptat preferintelor tale.


Investitorul nelinistit

Personalitate extrem de iubitoare de risc si aventura, investitorul nelinistit este mereu gata sa treaca la actiune, pregatit sa vanda si sa cumpere. Sigur ca nu toate aceste tranzactii sunt de succes. Extrem de increzator in deciziile si actiunile proprii, Investitorul nelinistit isi aminteste cu precadere doar tranzactiile de succes. In plus, toate aceste tranzactii vin cu un cost asociat din comisioane pentru tranzactii. 

Recomandarea noastra

Este foarte important sa fii la curent cu ultimele noutati financiare. Numai asa vei putea minimiza pierderile si spori sansele de succes. Incerca sa limitezi sumele tranzactionate pentru un control al cheltuielilor. Daca preferi tranzactiile bursiere sau de cripto moneda, foloseste functiile “stop loss”.


Ai incredere in expertiza noastra in finante personale, contacteaza-ne pentru consultanta finante personale si programeaza o intalnire pentru evaluare situatie personala, stabilire buget si plata credite in avans. Ne dorim sa te ajutam sa fii un profesionist fericit.


Motivul principal pentru care am pornit aceasta afacere este sa ajutam oamenii sa obtina independenta financiata si mai mult, sa aiba o viata comoda, bucurie si satisfactie in viata de zi cu zi, sa primeasca si sa ceara mai mult de la viata.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *